TARİFLER

Ünlü gurmeler tarafından oluşturulmuş, zengin, çekici tariflerimiz barbekü yaratıcılığına yepyeni bir anlam yüklüyor. Bu alanda denenmiş aperatiften tatlıya kadar barbekü tariflerini bulabilirsiniz.

APERATIF: IZGARA EDİLMİŞ KABAK SARMA

Malzemeler 4 Kişilik
1 kg Küçük, sarı kabak,
50 g Taze ıspanak
1 Diş soyulmamış sarımsak
10 ml Beyaz şarap sirkesi
10 ml Zeytinyağı
10 ml Ceviz yağı
Mozarella
Biraz tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI:
Hazırlık için sarımsağı kabuğu ile birlikte yumuşayıncaya ve kolayca dışarı bastırılır konuma gelinceye kadar kısa süreli ızgara edin. Sarımsağı biraz tuz ile püre halinde ezin. Bir kaba koyun ve sirke ekleyin. Çırpma fırçası ile yağları karıştırın ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Kabağı boylamasına her biri 6 veya daha geniş ortalama 3 mm kalınlıkta şeritler halinde kesin ve tuzlayın.

Kabak şeritlerine eşit oranda yağ sürün. Ispanağa biraz yağ serpiştirin ve ızgara tavasında çökünceye kadar kavurun, ardından ızgaradan alın. Mozzarella küplerini ikiye bölün ve süzdürün.

Kabağı doğrudan, orta ısıda sadece bir tarafını 2-3 dakika altın bir şerit oluşuncaya kadar ızgara edin Izgara şeritli dilimleri tabla üstüne koyun ve bir ucuna az miktar ıspanak ve 2 küp Mozzarella koyun. Bir maşa ile tekrar ızgaraya koyun ve 2 dakika daha ızgara edin. Peynir erimeye başladığında boş olan kabak tarafını diğerinin üzerine katlayın ve dikkatlice ızgaradan alın.

TARİF BİLGİLERİ
Hazırlanma Süresi
10 Dak.
Izgara Süresi
20 Dak.
Zorluk Derecesi
Zor
Yardımcı Unsurlar
Weber Style Izgara Tavası
Ek Bilgiler
Yakl. 10 dak.
Izgara Yöntemi
Direkt
 



ANA YEMEK: BİBERLİ TAVUK BUDU DOLMASI

Malzemeler 4 Kişilik
1-2 YK taze ince kıyılmış kişniş yeşili
2 YK kaşığı taze ince kıyılmış fesleğen yaprakları
40 g parmesan
4 Ad tavuk budu
Biraz Tuz ve toz biber
4 Ad kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Baharatları ve parmesanı iyice karıştırın. Tavuk butlarının derisini ayırın ve aralarına baharat,parmesan karışımını dağıttıktan sonra yoğun bir şekilde tuz ve toz biber ilave edin. Kırmızı biberleri ve tavuk butlarını orta hararette yaklaşık 20 dakika ızgara edin.

Malzemeler pişerken kırmızı biberleri sık sık çevirin. Kırmızı biberleri barbeküden alın, tavuk butlarını çevirin ve et yumuşak bir kıvama gelene ve çatal ile bastırdığınızda kalana kadar yaklaşık bir 20-25 dakika daha ızgarada pişirin.

Bu arada kırmızı biberlerin zarını soyun, başını ve çekirdeklerini ayırın. Hazır tavuk butlarını barbekü ızgarasından alın ve yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra ızgara edilmiş kırmızı biberlerle servis edin.

TARİF BİLGİLERİ
Hazırlanma Süresi
15 Dak.
Izgara Süresi
45 Dak.
Zorluk Derecesi
Orta
Yardımcı Unsurlar

Izgara Yöntemi
İndirekt(Dolaylı)

 

TATLI: TATLI CALZONE

Malzemeler 4 Kişilik
50 g Fındık
100 g Beyaz çikolata
50 g Ceviz
100 ml Krema
2 Ad Muz
200 g Çilek
1 Ad Elma
2 Paket hazır pizza hamuru
50 g Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Fındık, beyaz çikolata ve cevizi kaba kıyın ve krema ile birlikte alüminyum kaba katın. Barbekünün kenarında yavaşça eritin ve hepsini karıştırın. Muzları soyun ve dilimleyin. Çilekleri yıkayın, mutfak havlusunda süzün, temizleyin ve dilimleyin.

Elmayı yıkayın, soyun ve küpler halinde doğrayın. Her iki pizza hamurunu açın ve ikiye bölün. Pudra şekerini serpin. Meyveleri karıştırın ve hamurun üzerine dağıtın. Hamuru katlayın ve kenarlarını bastırın. Pizza taşını ızgarada dolaylı yüksek ısıda yakl.

15 dakika ön ısıtın. Calzone’yi pizza taşına koyun ve her iki tarafını kahverengileşinceye ızgara edin. Pişen Calzone'yi pizza taşından alın ve ceviz çikolata sosu ile servis edin.
 

TARİF BİLGİLERİ
Hazırlanma Süresi
25 Dak.
Izgara Süresi
40 Dak.
Zorluk Derecesi
Orta
Yardımcı Unsurlar
Pizza taşı
Ek Bilgiler
yakl. 10-15 dak
Izgara Yöntemi
Direkt / İndirekt(Dolaylı)

 

Diğer tarifler için www.weberstephen.com.tr ziyaret edin.