Üç temel teknik

 

Direkt Izgara Yöntemi

Direkt yöntemde ızgara edilecek ürün doğrudan ısı kaynağı üzerine konumlandırılır. Kapalı kapak sayesinde ek olarak ısı tüm ızgara ürününe yansıtılır, bu sayede pişme süresi kısalır ve ızgara edilecek ürün lezzetli ve taze kalır. Sosislerin, sebzelerin ve benzeri ürünlerin hızlı hazırlanması için bu yöntem özellikle uygundur. Izgara süresi < 30 dakika
 

 

 


 

Dolaylı Izgara Yöntemi

Dolaylı yöntemde ızgara edilen ürün ısı kaynakları arasına konumlandırılır ve artan sıcak hava aynı zamanda kapalı kapağın yansıtılan ısısı sayesinde sıcak hava ocağında olduğu gibi korunarak sağlıklı pişirilir. Bu yöntem özellikle uzun pişirme süresi gerektiren büyük et parçaları için uygundur. Izgara süresi >30 dakika

 

 


 

50/50 Izgara Yöntemi

Bu yöntemle ızgara üzerinde iki ısı alanı yaratırsınız. Biri hızlı ızgara için direkt ısı , diğeri uzun pişirme süreci için dolaylı ısı. Tüm Weber Izgara yöntemlerinde kapalı kapak istenmeyen alevlerin veya dumanın oluşmasını önler ve bu sayede geleneksel mangallardan farklı koruyucu ve sağlıklı pişmeyi garanti eder. Özellikle orta büyüklükte ızgara ürünler bu sayede yumuşak ve sulu kalır.